Coaching voor vrouwen

Coaching voor vrouwen geeft uitzicht op een betere toekomst

Heling geeft innerlijke rust

Herstel de verbinding tussen je hoofd, hart en bekken

Als het leven aan je voorbij gaat en 

 • je eenzaamheid voelt omdat je de verbinding met je dierbaren mist
 • niet begrijpt waarom je je boos, verdrietig of angstig voelt. 
 • schaamte ervaart voor je gevoelens, je tranen en je seksualiteit
 • je voortdurend op je tenen loopt
 • het verleden maar door je hoofd blijft spoken
 • jouw vermoeide en pijnlijke lichaam maar niet ontspant
 • het onder je middel oorverdovend stil en leeg voelt

Dan staat er veel op het spel. 

Ook voor jou is het mogelijk om

 • stevig je punt te maken én dicht bij jezelf te blijven
 • niet meer vanuit pijn te reageren, maar vanuit rust en wijsheid
 • meer van je eigenheid te laten zien, waardoor de wereld mooier wordt
 • je tevreden te voelen als je even rustig zit en niets doet
 • schaterend van het lachen aan tafel te zitten
 • een lijstje te maken van dingen waarin je zin hebt om te doen 
 • seksualiteit te ervaren als een leuk spel tussen volwassenen

Cliënten vergelijken mijn manier van coachen met het maken van een magische, innerlijke reis. Een reis die verwondert en verrast. Een reis waarin je delen van jezelf herontdekt en er heling ontstaat, zodat jij lichter, krachtiger en met een innerlijke rust verder kunt met je leven. 

Ervaringen van anderen

Josee over praktijk eb en vLoet
Josée, analytisch coach

Licht, lucht en rust.

De innerlijke reis die ik maakte met Loet opende luikjes die lange tijd gesloten waren. Dat heeft mij licht, lucht en rust gebracht. Daar ben ik Loet dankbaar voor!

Esther geeft een review voor praktijk en en vloet in Schoorl
Esther, dierenarts

Een positieve wending in je leven.

Persoonlijk, professioneel en uniek. Een postieve wending in je leven op een veilige, warme en prettig manier. Wij vinden het in onze samenleving zo vanzelfsprekend om ons uiterlijk te verzorgen. Maar hoe en wie verzorgd ons innerlijk…? Ik kan iedereen van harte Loet aanbevelen. Of het nu om een zwaarwegend trauma gaat of ” gewoon” omdat je het waard bent.

Quinty geeft een review voor praktijk en en vloet in Schoorl
Quinty, verzorgende

Weer balans in mezelf.

Enorm dankbaar dat ik deze reis met Loet heb mogen maken. Het was een ontzettend fijne en leerzame ervaring ! Ik heb enorm veel inzichten en handvaten gekregen de balans in mezelf terug te vinden.

Vrouwencoach Loet gidst je naar innerlijke rust

Ik weet uit ervaring hoe je verstrikt kunt raken door wat je in je jeugd hebt meegemaakt en door het familiesysteem waarin je bent opgegroeid. Het leven kan voelen als een voortdurende strijd. Alsof je tegen de stroom in zwemt. En het voelt zwaar.
Ik weet ook hoe belangrijk het is dat je iemand op je pad tegenkomt die helpt om blinde vlekken op te sporen, zodat je uit beschermende strategieën en patronen kunt komen.

Iemand die je op het droge helpt, zodat je weer vaste grond onder je voeten voelt. Zodat je de moed hebt je aandacht naar binnen te richten. Want dáár ligt de mogelijkheid tot iets anders en nieuws. Niet buiten jou.

Van hieruit is dan ook mijn missie ontstaan: het begeleiden van vrouwen die innerlijke rust zoeken en richting willen geven aan hun eigen leven. Zodat ze dat leven als iets moois kunnen beschouwen, in plaats van een last. En inmiddels weten ook mannen de praktijk te vinden.  

Mijn manier van coachen, waarin voelen en het gebruik van intuïtie een centrale plaats innemen, is wonderbaarlijk effectief, eenvoudig en warm. Tijdens een traject herstel je de verbinding tussen je hoofd, hart en bekken. Door aanwezig te zijn in deze drie krachtige centra ontstaat rust, vertrouwen en kracht. Het opent de mogelijkheid om weer volop aanwezig te zijn in het leven, om ontspannen te genieten. 

Op de ‘over mij’ pagina vind je meer achtergrondinformatie.

Loet de Steenhuijsen Piters - vrouwencoach
Vrouwencoach Loet
Heling geeft grip op je leven

Hoe begin ik?

Zet die eerste, dappere stap: 

 1. Vraag een gratis kennismaking aan.
 2. Kies voor een online Zoom of live ontmoeting in mijn praktijk in Schoorl.
 3. Ervaar deze andere manier van coachen en besluit hoe je verder wilt.

Coaching verbindt je met jezelf

Diep van binnen voel je een verlangen naar rust. Om uit je innerlijke strijd te komen. Om blij te zijn met jezelf, je verbonden te voelen met anderen en te genieten van alles wat het leven te bieden heeft. 

Daarvoor heb je contact met je gevoelens en behoeften nodig. Verbinding met jezelf. Het probleem is, dat voelen nu juist zo lastig is, als je al zolang oud zeer hebt weggestopt, onder het vloerkleed hebt geveegd. Want niet-voelen was lang een nuttige strategie om door te kunnen gaan. Maar je voelt een tijdbom van onderdrukte boosheid. Of een ijsberg van gestold verdriet. Of een ondergronds tunnelstelsel van schaamte en angst. Die staan nu tussen jou en je ware zelf in.

Ik begrijp uit eigen ervaring dat thuiskomen in jezelf een uitdagend proces is. Daarom ben ik er om je op een warme en betrokken manier te coachen. Ik help je oude pijn los te laten. Er zal een last van je afvallen. Je krijgt weer verbinding met jezelf. 

Hoe werkt het? Dit zijn de vijf stappen die je doorloopt:

 • Je ontspant je met alles wat er is.
 • We maken ruimte voor iets nieuws.
 • We zoeken de kern van je verdriet of pijn op.
 • Je transformeert de pijn naar rust en vrijheid.
 • Integratie in je dagelijks leven.

Wij noemen dat contact maken met je hoofd, hart en bekken. 

Want je lichaam is de sleutel om tot zelfheling. Je kunt dat alleen zelf doen, maar hoeft het niet alleen te doen.Dus boek een traject en ontdek jouw pad naar innerlijke rust, zelfvertrouwen en kracht. Het is dichterbij dan je denkt. 

Bijzondere ervaring 

Veel mensen die voor het eerst komen voelen zich gespannen en twijfelen of ze iets kunnen ervaren. Het is opmerkelijk hoe verrast ze zijn door hun ervaringen tijdens de behandeling. Voor een paar mensen is deze coaching echter niet geschikt, en dat geef ik na de kennismaking direct aan.

De juiste tijd om coaching te starten bestaat niet. 

Er is altijd wel een reden voor uitstel te bedenken. Totdat de pijn om op dezelfde manier door te gaan groter is dan je angst om te veranderen. Maar daar hoef je niet op te wachten. Het gaat erom dat jij jezelf iets anders gunt dan dat je nu hebt, omdat je voelt dat er meer mogelijk is voor jou. 

Voelen wat zo lang weggestopt is inderdaad een spannend proces. Je hoeft het echter niet alleen te doen en jij bepaalt het tempo. De meeste mensen hebben spijt dat ze niet eerder deze stap gezet hebben, omdat het zoveel ruimte en rust geeft.

Coaching voor vrouwen geeft persoonlijke ontwikkeling
Photo by Caroline Veronez on Unsplash

Inhoud programma’s en tarieven

In de gratis en vrijblijvende kennismaking onderzoeken we samen welke traject op dit moment het beste bij jou past. Je krijgt een helder inzicht mee naar huis, je weet wat mijn begeleiding voor je kan betekenen en voelt of er een klik is.

*Het is mogelijk om in termijnen te betalen. 
** Werkgevers zijn regelmatig bereid om de kosten voor een coachingstraject te vergoeden. In dat geval maak ik een offerte op basis van zakelijke tarieven. Ik denk graag met je mee over de mogelijkheden en kan je in dit proces begeleiden.

Investeer in jezelf

Coaching is een investering in jezelf. Het is anders dan een duur paar laarzen kopen, omdat je niet precies weet wat je krijgt. In de praktijk zie ik dat sommige vrouwen coaching uitstellen tot het echt niet langer gaat, totdat ze vastgelopen zijn.
Dat vind ik erg jammer. De weg terug duurt dan juist langer en vraagt om een grotere investering. In geld en tijd. 

Vraag jezelf af: wat kost het me als ik zo doorga, als ik niets doe?
Kom je in een burn-out, verlies je de verbinding met dierbaren, kost het je gezondheid? Dat zijn de dingen die ik hoor.
Zoals Einstein zei: ‘Hopen op verandering en niets anders doen is waanzin.’  

Hoe ziet een sessie van een Innerlijke reis eruit?

Je kunt kiezen om een Innerlijke reis online, in je vertrouwde ruimte te doen
of
live in de praktijk, liggend op de behandeltafel in comfortabele kleding .

 • We beginnen met een gesprek en bepalen je coachingsvraag.
 • Je ontvangt  een behandeling van anderhalf tot twee uur in veilige bedding.
 • Via de ‘Spiral of Inner healing’ ontstaan er inzichten die je leven doen bewegen. 
 • Je krijgt je eye-openers uit de sessie mee naar huis.
 • Je krijgt huiswerkopdrachten en oefeningen voor verankering. 

Wat krijg je?

De coaching richt zich op samenwerking tussen lichaam, geest en ziel. Daardoor ontstaat er een verandering van binnen naar buiten. 

 • Ondersteuning tussen de sessies door.
 • Vijf metaforen, in de vorm van een audio, om je voor te bereiden op je innerlijke reis. Je ervaart innerlijke reizen van anderen die je zijn voorgegaan. Het ontspant en verruimt je wereld.
 • Bijpassende meditaties bij de sessies.

Ik kan nog steeds bijna niet geloven hoe diep en helend deze behandeling was. Er is veel in mij opgelost.

Heide, kunstenares

Loet luistert zonder oordeel en liet mij de kern voelen van oude blokkades. Dat bracht mij dat ik los kon laten en met een verlicht gevoel verder kan op mijn pad.

Janine, coach

Spiral of Inner Healing

Holistische methodiek

De Spiral of Inner Healing, naar de methode van J.Bruin, is praktisch, werkt snel en diepgaand. 

Al tijdens de innerlijke reizen worden veranderingen in het bewustzijn geïntegreerd. Daardoor zijn deze transformaties blijvend. Tuurlijk heeft het aandacht nodig, maar je verandering komt van binnenuit en vervangen oude gewoontes. Coachingsvragen (je problemen) benaderen wij via jouw lichaamssensaties en gevoelsleven, wat ervoor zorgt dat wij heel snel tot de oorsprong van jouw vraag doordringen.

Je krijgt woorden en beelden bij wat je ervaart en voelt. Je ervaart verbinding met je gevoelens en behoeften, zodat je daar zelf zorg voor leert dragen. 

Beschermlaagjes verdwijnen waardoor je als het ware meer jezelf wordt en meer verbinding met jezelf en een ander voelt

Spiral of inner healing is een holistische coachingsmethodiek
Spiral of Inner Healing

Praktijk eb en vLoet
5.0
Gebaseerd op 29 beoordelingen
powered by Google
Anastasios WinkAnastasios Wink
14:05 24 Mar 24
Op aanraden van ben ik de samenwerking met Loet aangegaan. De samenwerking was heel fijn en bijzonder! Het voelde vertrouwd en ik keek naar iedere sessie uit. Het heeft mij doen inzien dat het verwerken van, te maken heeft met balans, mijn innerlijke ik en mijn kleine ik ipv het hoofd. Het heeft deuren doen openen en mijn eigen tuintje doen creëeren. Het heeft mij handvatten en verschillende inzichten gebracht waardoor ik stap voor stap weer dichterbij mezelf kom.Los van het feit dat ik in de toekomst weer zal aankloppen, zal ik de samenwerking met Loet ook zeker aanraden.Dankjewel Loet voor deze mooie reis!!!
Zanna MaessenZanna Maessen
09:21 19 Feb 24
Loet is een warme lieve vrouw waar je meteen thuis bij voelt.Ontzettend goed geholpen.Heel blij dat ik haar ontmoet heb mijn leven is nu opgelucht en ontspannen.Super bedankt hier voor.Veel liefs Zanna
Rowan DuinRowan Duin
15:14 21 Jul 23
Ik heb de innerlijke reis als heel bijzonder en bekrachtigend ervaren. Er zijn zoveel aspecten van mezelf naar voren gekomen die ik niet kende en ik heb verklaringen gevonden voor delen die ik wel kende, maar waarvan ik niet wist waar ze vandaan kwamen. De methode die Loet gebruikt is heel zacht, waardoor het elke keer veilig voelde om mijn innerlijke wereld te verkennen. Ik voelde me gezien, gehoord en erkend in mijn gevoelens en dat alleen al was helend.De familieopstellingen die we tussendoor deden, waren ook enorm waardevol en leerden me dingen over hoe ik me verhoud tot mijn familie, wat me heeft geholpen onafhankelijker te worden en meer mijn eigen pad te bewandelen.Waar ik was toen ik begon en waar ik nu ben, is zo anders! Die krachtige vrouw die ik in mezelf zocht, heb ik dankzij deze reis bij Loet gevonden.Dank je, Loet, voor je zachtheid, openheid, vriendelijkheid en waardevolle adviezen! Ik heb het heel fijn gehad bij jou.
Bernadet HengeveldBernadet Hengeveld
11:58 25 May 23
De vier sessies 'familieopstellingen op tafel' hebben mij veel gebracht. Het maakte dat de druk over bepaalde familiezaken verdween. Dingen werden op de juiste plek en bij de juiste persoon neergelegd. Vooral het hardop mogen en kunnen zeggen wat je altijd al wilde zeggen gaf veel opluchting, het geeft enorme innerlijke ruimte.Loets begeleiding is heel liefdevol en invoelend zodat je ook durft te zeggen wat je voelt en denkt.De eeuwige innerlijke strijd en het constant 'aan' moeten staan is nu vervangen door rust en stilte. Het lichtje in mijn lijf, dat een tijd weg was, is weer aan.Na afloop heb ik een kleine tattoo laten zetten, wat staat voor onvoorwaardelijke liefde (o.a. voor mezelf) en innerlijke kracht, omdat ik die liefde en kracht eindelijk voelde.Bernadet
Josee Van HageJosee Van Hage
08:57 23 May 23
De innerlijke reis die ik maakte met Loet opende luikjes die lange tijd gesloten waren. Dat heeft mij licht, lucht en rust gebracht. Daar ben ik Loet dankbaar voor!
Monique JanssenMonique Janssen
17:56 05 Apr 23
Bij Loet op de tafel is het elke sessie een feestje. Er gebeurt van alles van binnen waar je de weken erna mee aan het werk kan. Je voelt je gehoord, gezien en vooral geliefd.
Quinty StreefkerkQuinty Streefkerk
20:15 26 Dec 22
Enorm dankbaar dat ik deze reis met Loet heb mogen maken. Het was een ontzettend fijne en leerzame ervaring ! Ik heb enorm veel inzichten en handvaten gekregen de balans in mezelf terug te vinden.Dankbaar nogmaals voor deze mooie reis ze is een pracht mens !
Gerard KoenenGerard Koenen
13:00 25 Oct 22
Ik kan alleen maar dankbaar zijn voor de poorten die geopend zijn met de hulp van Loet. Een traject van heling, die kon ontstaan omdat Loet een open en veilige omgeving aanbied. Samen op reis, zonder schroom, zonder angst, zonder goed of fout. Alles mag er zijn zonder veroordeling. Het is een stuk makkelijker is mijn ervaring, om aan zelfonderzoek te doen met een wijze vrouw aan je zijde. Ze helpt je daarbij de rotsblokken die op je pad gekomen zijn op te ruimen. Het oude pad met alle obstakels, wordt zo steeds beter begaanbaar, en uiteindelijk zelfs ontzettend mooi.Heb je al ,zoals ik ,vanalles geprobeerd? Heb je het al zelf proberen op te lossen met boeken, cursussen en zo meer? Bracht de psycholoog je ook niet de inzichten waarmee je verder kon, en bleven de antwoorden oppervlakkig ?Dan kan ik je enkel adviseren, jezelf deze investering te gunnen. Het is namelijk een daad van liefde aan jezelf ❤️
José Rosier-AartsJosé Rosier-Aarts
15:16 05 Oct 22
Ik kwam als een angstige muis binnen en ben als zelfstandige vrouw weggegaan.?heel veel dank
Dankzei de empathische professionele aanpak van Loet vele inzichten rijker geworden.Weet nu zeker dat ik mijn buik hart en brein-denken moet blijven verbinden om mezelf niet kwijt te raken.De reis in mijn innerlijk heeft mij handvatten gegeven om te onderzoeken en te zien waar (oude)pijnpunten zijn en wat voor uitwerkingen ze hebben in het hier en nu.Nogmaals hartelijk bedankt Loet,ik zal deze ervaring niet snel vergeten en zeker toe blijven passen.Alle liefs,Tanja Nieuwstraten
Eva HopmanEva Hopman
14:06 01 Nov 21
Bij Loet voelde ik me heel vertrouwd. Ze straalt veel rust en vertrouwen uit. Het voelt fijn om te ontspannen. Ze helpt je rustig op weg.
Nancy LeijenNancy Leijen
14:40 26 Oct 21
Ik kan iedereen een traject bij Loet aanraden. Met liefdevolle, oprechte aandacht en expertise helpt ze je om (weer) in je kracht te staan.
AURELIA WELMOEDAURELIA WELMOED
18:33 15 Jul 21
loet is heel lief, geduldig, behulpzaam, en betrokken, every step on your way. heel persoonlijk traject, wat ik ook nodig had. het gaf een stukje veiligheid. ze was mijn allereerste coach, en ze heeft me geholpen bij de eerste stappen zetten naar wat gevoel betekent voor mij. ik heb een stukje wilskracht ook kunnen loslaten, en zij heeft me zeker geholpen om uit een rollercoaster te komen waar ik in zat.... wow.... heel wat werk verricht samen met haar. dankje liefste loet!
Janine van EmpelJanine van Empel
10:52 21 Jun 21
Loet heb ik ervaren als krachtig en warm. Als coach werkt zij vanuit doorvoelde kennis, dat gaf mij vertrouwen. Loet luistert zonder oordeel en liet mij de kern voelen van oude blokkades. Dat bracht mij, dat ik los kon laten en met een verlicht gevoel verder kan op mijn pad!
Saskia van der ElstSaskia van der Elst
14:19 14 Apr 21
Loet neemt je op een rustige krachtige manier bij de hand om samen onderliggend leed aan te pakken. Als je voelt dat je blijft hangen in patronen die je niet meer dienen is een traject bij Loet een enorme aanrader.
Alexandra van EgmondAlexandra van Egmond
08:46 24 Jan 21
Loet heeft mij geholpen weer te voelen hoe het is om te luisteren naar mijn hart. Waar word je gelukkig van, wanneer gaat het stromen in je lichaam en daardoor ook in je leven. Loet heeft een warme persoonlijkheid en luistert echt naar je. Wat zo fijn is is dat we dit traject online konden doen. Loet voelde heel dichtbij en aanwezig. Online coaching werkt echt, ik heb het ervaren!
Loet is een vrouw die goed luistert, alles in zich opneemt en datgene zorgvuldig toets aan haar eigen waarheid. Ze is vooruitstrevend, doet het werk dat nodig is én respecteert haar eigen grenzen. Ze neemt je veilig mee op reis binnen je eigen lichaam en laat je voelen hoe je eerst het beste voor jezelf zorgt en daarna voor een ander.Ze geeft je het vertrouwen dat jij mag zijn wie je bent.
js_loader

Veelgestelde vragen

Ik heb al zoveel gedaan. Helpt dit wel?

Veel vrouwen die in de praktijk komen hebben al verschillende manieren van begeleiding gevolgd. Dat heeft ze ook wat gebracht, maar ergens missen ze een laatste puzzelstukje. Veel vormen van begeleiding geven via het hoofd inzicht en begrip. Dat is waardevol.
Diepe heling heeft echter meer nodig dan alleen het mentale niveau. In het dagelijks leven hoor je wel uitspraken als ‘met lichaam en geest’ of met ‘hart en ziel’.
Ook op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau is aandacht nodig om je compleet te voelen. En op die niveaus ben ik op mijn best. 

Ik ben al onder behandeling bij een psycholoog, is dat een probleem?

De coaching is aanvullend op de begeleiding van een psycholoog. De punten die je daar leert kun je integreren via deze lichaamsgerichte coaching. Op die manier werken het bewuste en onbewuste samen, wat jouw groei zal versnellen. De samenwerking zorgt voor een diepgaande aanpak van jouw problematiek. 

Hoeveel sessies heb ik nodig?

De ervaring leert dat je drie tot acht sessies nodig hebt om weer lichter op jouw pad verder te gaan. Dat betekent dat vrouwen ongeveer tussen de twee en zes maanden begeleiding nemen.
Het hangt ervan af hoe lang je al met je problemen rondloopt.
Vanuit één kernprobleem kunnen steeds meer kleinere problemen ontstaan. Wacht je lang met het aanpakken ervan, dan krijgt het langzaam een steeds grotere plek in je leven en zul je waarschijnlijk ook meer tijd nodig hebben om ze op te lossen.
Tijdens de kennismaking kunnen we samen een inschatting maken van wat er nodig is.

Werk je ook met mannen Loet?

Jazeker, er zijn ook mannen die bij mij in de praktijk coaching volgen. Ik richt me in communicatie op vrouwen, maar mannen zijn van harte welkom. Voor de coaching maakt gender niets uit, omdat ik aansluit bij de individu en vragen die er leven. 

Waarom bied je een gratis kennismaking aan?

Uit onderzoek blijkt dat 86% van de mensen een ‘klik’ met de coach het belangrijkste selectiecriterium vinden. Door de gratis kennismaking wil ik de drempel naar coaching verlagen, voelen of er een wederzijdse klik is en vooraf onderzoeken of de coaching ook bij jouw vraag past. Op die manier kunnen we een succesvolle samenwerking tegemoet zien, die voor ons beiden bevredigend is. 

Ben jij een healer Loet?

Ik ben geen healer in de zin van dat ik jou van buitenaf heel. Je doet het zelf, maar hoeft het niet alleen te doen.
Wat ik wel doe is jou begeleiden om jouw zelfhelend vermogen te activeren. Door ontspanning kom je in een diepere staat van bewustzijn. Via bewustzijnsverruiming en door het stellen van vragen neem ik je mee naar de oorsprong van je probleem, zodat je die kunt transformeren en de verandering kunt integreren in je bewustzijn en dagelijks leven.