Coaching voor vrouwen

Heling geeft je grip op je leven

Leer meebewegen op de golven van eb en vloed

Het resultaat van coaching

Wil jij:

 • stevig je punt maken om dicht bij jezelf te blijven
 • je trauma’s helen
 • meer van je eigenheid laten zien, waardoor de wereld mooier wordt
 • rustig even zitten en niet(s) doen
 • schaterend van het lachen aan tafel zitten
 • een lijstje maken van dingen waarin je zin hebt om te doen 
 • seksualiteit ervaren als een spel tussen volwassenen

Kortom, wil je meer grip op je leven krijgen?
De coaching herstelt het contact met alle delen van je lichaam. Je denken en voelen komen samen. Je krijgt een stevige verbinding tussen je hoofd, hart en bekken die als een kompas jouw leven richting geeft.
Dat is ook voor jou binnen handbereik, ook al zie je het misschien op dit moment nog niet.
Als je mijn uitgereikte hand pakt, dan neem ik je mee op reis. Ik kan de gids zijn op jouw pad van heling.

Cliënten vergelijken mijn manier van coachen met het maken van een magische, innerlijke reis. Een reis die verwondert en verrast. Een reis waarin je delen van jezelf herontdekt en er heling ontstaat, zodat jij lichter, krachtiger en met een innerlijke rust verder kunt met je leven. 

Ik kan nog steeds bijna niet geloven hoe diep en helend deze behandeling was. Er is veel in mij opgelost.

Heide, kunstenares

Wat houdt de coaching in?

Coaching is een gezamenlijke, unieke reis. Het is een magische trip die leidt naar jouw krachten én donkere diepten. Ik gids je door blokkades heen, naar jouw licht.
Deze innerlijke reis doorloopt drie centra: je hoofd – je hart – je bekken. Samen vormen zij jouw innerlijk landschap. Je ontdekt wat er allemaal in jouw gevoelslichaam verborgen zit, zodat je kunt helen wat beschadigd voelt en energie vrij kan stromen.

Coaching bij trauma en klachten

Trauma is een ziekmakende kracht. Het ontstaat in een situatie waarin je onmacht hebt gevoeld. Er is iets in jou bevroren en je komt daar niet zomaar meer bij. Trauma’s zijn er in allerlei soorten, maten en kennen verschillende oorzaken. Het lichaam reageert hier op den duur op met klachten zoals: 

Vaak zijn deze klachten ontstaan doordat er iets in het verleden speelt wat nog niet verwerkt is, wat nog in jouw pijnlichaam bevroren zit. Die pijnlijke delen zijn aan het bewustzijn onttrokken, waardoor je in je eentje moeilijk bij de kern komt. Door deze delen met liefdevolle begeleiding op te zoeken om te helen, wordt de energie in beweging gezet en verandert er veel. Als je jezelf heelt, ontstaat er een natuurlijke ruimte van rust, ontspanning en kracht.

Blijvende oplossing

Wanneer je wordt aangeraakt – mentaal, fysiek, emotioneel en op zielsniveau – komt aan de oppervlakte wat er echt in je leeft. Je lichaam vertelt vaak een heel ander verhaal dan je hoofd en je lijf liegt nooit. Had je je klacht met je hoofd op kunnen lossen, dan had je dat al lang gedaan. In mijn praktijk gaan we een laag dieper, waardoor je geen pleister plakt, maar aan een blijvende oplossing werkt. 

Meestal is er sprake van een combinatie van klachten die afnemen en zelfs verdwijnen gedurende een innerlijke reis. 

Laat oude pijn los door te voelen

Door te leren voelen, ontdek je een nieuwe manier van navigeren in jouw innerlijk landschap. Het is een magische, innerlijke reis vol verwondering en ontdekkingen. Alles mag er zijn en er is geen goed of fout. Je vindt terug wat er al in jou aanwezig is. De schatten en de krachten, die diep weggestopt of bedekt waren. Als jouw verhalen tijd, ruimte en aandacht krijgen, dan komt er licht bij, laat je oude pijn los en ontstaat er heling. 

Spiral of inner change

Holistische methodiek: Spiral of inner change

De coaching is holistisch van aard. Vanuit een samenwerking tussen lichaam, geest en ziel ontstaat er een verandering van binnen naar buiten. 

Ik maak gebruik van de Spiral of inner change. Het is een methodiek die uit vijf stappen bestaat:

 • Zelfcompassie en steun.
 • Leer jezelf beter kennen.
 • Inzichten die je leven doen bewegen.
 • Verandering die bij je past.
 • Integratie in het hier en nu.

De methodiek is praktisch, werkt snel en is diepgaand. 

Al tijdens de sessie worden veranderingen in het bewustzijn geïntegreerd. Daardoor zijn deze veranderingen blijvend en val je niet terug in je oude gewoontes. Coachingsvragen (je problemen) benaderen wij via jouw lichaamssensaties en gevoelsleven, wat ervoor zorgt dat wij heel snel tot de oorsprong van jouw vraag doordringen.

Je krijgt woorden en beelden bij wat je ervaart en voelt. Je ervaart verbinding met je gevoelens en behoeften, zodat je daar zelf zorg voor kunt dragen. 

Beschermlaagjes verdwijnen waardoor je als het ware meer jezelf wordt, je dichter bij jouw eigenheid komt. Dat voelt als surfen op de golven van de zee. 

Hoe ziet een sessie van een innerlijke reis eruit?

Je kunt kiezen om een innerlijke reis online, in je vertrouwde ruimte te doen
of
live in de praktijk, liggend op de behandeltafel in comfortabele kleding .

 • We beginnen met een kort gesprek en bepalen je coachingsvraag.
 • Je ontvangt  een behandeling in veilige bedding. 
 • Via de ‘Spiral of inner change’ ontstaan er inzichten die je leven doen bewegen. 
 • Nabespreken met een kort schriftelijk verslag van de rode draad uit de sessie.
 • Overleg over thuiswerk voor verankering.

Als je voelt dat je blijft hangen in patronen die je niet meer dienen is een innerlijke reis bij Loet een enorme aanrader.

Saskia, toneeljuf

Tarieven coaching

MIjn coaching bestaat uit een innerlijke reis en ik bied twee trajecten aan.

Ontdekkingsreis 

€697

Inhoud:

 • 3 sessies van ongeveer anderhalf uur 
 • bijpassende meditaties
 • korte huiswerkopdrachten en of oefeningen
 • ondersteuning tussen de sessies door
 • je krijgt een kort verslag van de sessie

Duur: twee maanden

Verdiepingsreis

€1247

Inhoud:

 • 6 sessies van ongeveer anderhalf uur 
 • bijpassende meditaties
 • korte huiswerkopdrachten of oefeningen
 • ondersteuning tussen de sessies door
 • je krijgt een kort verslag van de sessie
 • de online training ‘Van klacht naar kracht’, waarin je een krachtige tool leert om grip op je leven te krijgen

Duur: ongeveer vijf maanden

In de kennismaking onderzoeken we samen welke reis het beste bij jou past. 

*Het is mogelijk om in termijnen te betalen. 
** Werkgevers zijn regelmatig bereid om de kosten voor een coachingstraject te vergoeden. In dat geval maak ik een offerte op basis van zakelijke tarieven. Ik denk graag met je mee over de mogelijkheden.

Investeer in jezelf

Coaching is een investering in jezelf. Het is anders dan een duur paar laarzen kopen, omdat je niet precies weet wat je krijgt. In de praktijk zie ik dat sommige vrouwen coaching uitstellen tot het echt niet langer gaat, totdat ze vastgelopen zijn.
Dat vind ik erg jammer. De weg terug duurt dan juist langer en vraagt om een grotere investering. In geld en tijd.

Vraag jezelf af: wat kost het me als ik zo doorga, als ik niets doe?
Kom je in een burn-out, verlies je de verbinding met dierbaren, kost het je gezondheid? Dat zijn de dingen die ik hoor.
Zoals Einstein zei: ‘Hopen op verandering en niets anders doen is waanzin.’  

Loet luistert zonder oordeel en liet mij de kern voelen van oude blokkades. Dat bracht mij dat ik los kon laten en met een verlicht gevoel verder kan op mijn pad.

Janine, coach

Professionele achtergrond Loet

Tijdens mijn werk als onderwijzeres, intern begeleider en maatschappelijk werker heb ik veel ervaring opgedaan met begeleiding van kinderen en volwassenen. Vaak zijn situaties complex, conflicten verwarrend en toch ik zie onder het gedrag vooral de pijn van de betrokkenen. De pijn begreep ik en voelde ik mee. Er miste nog iets om mensen uit de pijn te helpen, dus deed ik een opleiding tot lichaamsgericht coach. Nu combineer ik oplossingsgerichte begeleiding met een lichaamsgerichte, energetische coaching. 

Deze manier van coachen, waarin voelen en het gebruik van intuïtie een centrale plaats innemen, is wonderbaarlijk effectief, eenvoudig en warm. Mijn  passie voor deze bijzondere manier van coaching is ontwaakt. Door  te leren en mezelf voortdurend te ontwikkelen via studie, intervisie en opleidingen onderzoek ik wat er met deze manier van coaching allemaal mogelijk is. 

Op de ‘over mij’ pagina vind je een overzicht van alle opleidingen en cursussen die ik gevolgd heb.

Praktijk eb en vLoet
5.0
Gebaseerd op 24 beoordelingen
powered by Google
Quinty StreefkerkQuinty Streefkerk
20:15 26 Dec 22
Enorm dankbaar dat ik deze reis met Loet heb mogen maken. Het was een ontzettend fijne en leerzame ervaring ! Ik heb enorm veel inzichten en handvaten gekregen de balans in mezelf terug te vinden.Dankbaar nogmaals voor deze mooie reis ze is een pracht mens !
Gerard KoenenGerard Koenen
13:00 25 Oct 22
Ik kan alleen maar dankbaar zijn voor de poorten die geopend zijn met de hulp van Loet. Een traject van heling, die kon ontstaan omdat Loet een open en veilige omgeving aanbied. Samen op reis, zonder schroom, zonder angst, zonder goed of fout. Alles mag er zijn zonder veroordeling. Het is een stuk makkelijker is mijn ervaring, om aan zelfonderzoek te doen met een wijze vrouw aan je zijde. Ze helpt je daarbij de rotsblokken die op je pad gekomen zijn op te ruimen. Het oude pad met alle obstakels, wordt zo steeds beter begaanbaar, en uiteindelijk zelfs ontzettend mooi.Heb je al ,zoals ik ,vanalles geprobeerd? Heb je het al zelf proberen op te lossen met boeken, cursussen en zo meer? Bracht de psycholoog je ook niet de inzichten waarmee je verder kon, en bleven de antwoorden oppervlakkig ?Dan kan ik je enkel adviseren, jezelf deze investering te gunnen. Het is namelijk een daad van liefde aan jezelf ❤️
José Rosier-AartsJosé Rosier-Aarts
15:16 05 Oct 22
Ik kwam als een angstige muis binnen en ben als zelfstandige vrouw weggegaan.?heel veel dank
Dankzei de empathische professionele aanpak van Loet vele inzichten rijker geworden.Weet nu zeker dat ik mijn buik hart en brein-denken moet blijven verbinden om mezelf niet kwijt te raken.De reis in mijn innerlijk heeft mij handvatten gegeven om te onderzoeken en te zien waar (oude)pijnpunten zijn en wat voor uitwerkingen ze hebben in het hier en nu.Nogmaals hartelijk bedankt Loet,ik zal deze ervaring niet snel vergeten en zeker toe blijven passen.Alle liefs,Tanja Nieuwstraten
Eva HopmanEva Hopman
14:06 01 Nov 21
Bij Loet voelde ik me heel vertrouwd. Ze straalt veel rust en vertrouwen uit. Het voelt fijn om te ontspannen. Ze helpt je rustig op weg.
Nancy LeijenNancy Leijen
14:40 26 Oct 21
Ik kan iedereen een traject bij Loet aanraden. Met liefdevolle, oprechte aandacht en expertise helpt ze je om (weer) in je kracht te staan.
AURELIA WELMOEDAURELIA WELMOED
18:33 15 Jul 21
loet is heel lief, geduldig, behulpzaam, en betrokken, every step on your way. heel persoonlijk traject, wat ik ook nodig had. het gaf een stukje veiligheid. ze was mijn allereerste coach, en ze heeft me geholpen bij de eerste stappen zetten naar wat gevoel betekent voor mij. ik heb een stukje wilskracht ook kunnen loslaten, en zij heeft me zeker geholpen om uit een rollercoaster te komen waar ik in zat.... wow.... heel wat werk verricht samen met haar. dankje liefste loet!
Janine van EmpelJanine van Empel
10:52 21 Jun 21
Loet heb ik ervaren als krachtig en warm. Als coach werkt zij vanuit doorvoelde kennis, dat gaf mij vertrouwen. Loet luistert zonder oordeel en liet mij de kern voelen van oude blokkades. Dat bracht mij, dat ik los kon laten en met een verlicht gevoel verder kan op mijn pad!
Saskia van der ElstSaskia van der Elst
14:19 14 Apr 21
Loet neemt je op een rustige krachtige manier bij de hand om samen onderliggend leed aan te pakken. Als je voelt dat je blijft hangen in patronen die je niet meer dienen is een traject bij Loet een enorme aanrader.
Alexandra van EgmondAlexandra van Egmond
08:46 24 Jan 21
Loet heeft mij geholpen weer te voelen hoe het is om te luisteren naar mijn hart. Waar word je gelukkig van, wanneer gaat het stromen in je lichaam en daardoor ook in je leven. Loet heeft een warme persoonlijkheid en luistert echt naar je. Wat zo fijn is is dat we dit traject online konden doen. Loet voelde heel dichtbij en aanwezig. Online coaching werkt echt, ik heb het ervaren!
Loet is een vrouw die goed luistert, alles in zich opneemt en datgene zorgvuldig toets aan haar eigen waarheid. Ze is vooruitstrevend, doet het werk dat nodig is én respecteert haar eigen grenzen. Ze neemt je veilig mee op reis binnen je eigen lichaam en laat je voelen hoe je eerst het beste voor jezelf zorgt en daarna voor een ander.Ze geeft je het vertrouwen dat jij mag zijn wie je bent.
js_loader

Veelgestelde vragen

Ik heb al zoveel gedaan. Helpt dit wel?

Veel vrouwen die in de praktijk komen hebben al verschillende manieren van begeleiding gevolgd. Dat heeft ze ook wat gebracht, maar ergens missen ze een laatste puzzelstukje. Veel vormen van begeleiding geven inzicht en begrip. Dat is waardevol.
Diepe heling heeft echter meer nodig dan alleen het mentale niveau. In het dagelijks leven hoor je wel uitspraken als ‘met lichaam en geest’ of met ‘hart en ziel’.
Ook op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau is aandacht nodig om je compleet te voelen. En op die niveaus ben ik op mijn best. 

Ik ben al onder behandeling bij een psycholoog, is dat een probleem?

De coaching is aanvullend op de begeleiding van een psycholoog. De punten die je daar leert kun je integreren via deze lichaamsgerichte coaching. Op die manier werken het bewuste en onbewuste samen, wat jouw groei zal versnellen. De samenwerking zorgt voor een diepgaande aanpak van jouw problematiek. 

Hoeveel sessies heb ik nodig?

De ervaring leert dat je drie tot acht sessies nodig hebt om weer lichter op jouw pad verder te gaan. Dat betekent dat vrouwen ongeveer tussen de twee en zes maanden begeleiding nemen.
Het hangt ervan af hoe lang je al met je problemen rondloopt.
Vanuit één kernprobleem kunnen steeds meer kleinere problemen ontstaan. Wacht je lang met het aanpakken ervan, dan krijgt het langzaam een steeds grotere plek in je leven en zul je waarschijnlijk ook meer tijd nodig hebben om ze op te lossen.
Tijdens de kennismaking kunnen we samen een inschatting maken van wat er nodig is.

Werk je ook met mannen Loet?

Jazeker, er zijn ook mannen die bij mij in de praktijk coaching volgen. Ik richt me in communicatie op vrouwen, maar mannen zijn van harte welkom. Voor de coaching maakt gender niets uit, omdat ik aansluit bij de individu en vragen die er leven. 

Waarom bied je een gratis kennismaking aan?

Uit onderzoek blijkt dat 86% van de mensen een ‘klik’ met de coach het belangrijkste selectiecriterium vinden. Door de gratis kennismaking wil ik de drempel naar coaching verlagen, voelen of er een wederzijdse klik is en vooraf onderzoeken of de coaching ook bij jouw vraag past. Op die manier kunnen we een succesvolle samenwerking tegemoet zien, die voor ons beiden bevredigend is. 

Ben jij een healer Loet?

Ik ben geen healer in de zin van dat ik jou van buitenaf heel. Je doet het zelf, maar hoeft het niet alleen te doen.
Wat ik wel doe is jou begeleiden om jouw zelfhelend vermogen te activeren. Door ontspanning kom je in een diepere staat van bewustzijn. Via bewustzijnsverruiming en door het stellen van vragen neem ik je mee naar de oorsprong van je probleem, zodat je die kunt transformeren en de verandering kunt integreren in je bewustzijn en dagelijks leven.