Een coachingstraject helpt vrouwen grip te krijgen op hun leven

“Vanuit ontspanning, zachte aanraking en coaching ontstaat heling. Ik help je uit je hoofd, in je lijf te komen, zodat je dichter bij je ware ‘ik’ komt. Als je jezelf wordt verandert er veel.”

Loet de Steenhuijsen Piters
Vrouwencoach

Voor wie?

De tijd dat je je een energieke en leuke vrouw voelde lijkt een soort vervaagde droom, van lang geleden. Waar je vroeger verwachtingsvol naar de toekomst keek, vraag je je nu af wie je eigenlijk bent, van binnen. Want al je tijd en aandacht worden opgeslokt door gezin, werk, huis, en andere verplichtingen, zonder dat dat veel waardering oplevert. 

Vaak weet je niet goed hoe je daar ooit weer uitkomt. Je denkt misschien dat je te oud bent om te veranderen. Dat dit het hoogst haalbare is en je heus niet mag klagen (het kan altijd erger). Of dat als je verandert, de boel als een kaartenhuis ineenstort.  Wellicht ben je bang dat de emoties die je onderdrukt je straks als een vloedgolf overspoelen waardoor je niet meer door kunt.

Adem in, adem uit…. De oplossing ligt namelijk veel dichterbij dan je denkt. Sterker nog, de oplossing is al in jezelf aanwezig! Ik neem je heel graag mee op reis, om dat deel van jezelf dat je kwijt dacht te zijn, weer op te halen. Je zult ervaren dat je een compleet mens bent, krachtig, energiek en levendig.  

Loet, vrouwencoach

Bij welke klachten kan ik je helpen?

Eenzaamheid

Je voelt je eenzaam. Samen met je partner zit je op jullie bruine ribfluwelen bank en je merkt dat je behoefte hebt aan contact. Daarom vraag je hoe het met hem gaat en hij antwoordt: “Goed”. Ondertussen houdt hij zijn ogen op zijn laptop gericht en gaat hij door met het bijwerken van zijn LinkedIn profiel. Omdat het gesprek daarmee klaar is pak jij ook maar je iPhone om je beste vriendin te appen om te horen hoe haar date van gisteravond gegaan is.
En jij vertelt haar dat je de dag dat je kinderen uit huis gaan vreest.
Lees hoe ik je kan helpen bij eenzaamheid

Jezelf wegcijferen en aanpassen

Je loopt rond als een wandelend hoofd en weet niet meer wat je zelf wilt. Je lijkt alle controle over jouw leven verloren te zijn. Ergens voelde je een verlangen om je vakantie luierend op een gehuurde stretcher op het strand van Saint Tropez te vieren, maar in plaats daarvan sta je in de zinderende hitte langs de route van de Tour de France. Je realiseert je dat je je weer ongevraagd aangepast hebt aan de wens van je partner. De fietsers razen aan je voorbij. Je bent boos op jezelf dat je nu hier staat en iets doet wat je niet wilde.
Leer hoe je jezelf op de eerste plaats mag zetten

Piekeren

Je hebt in je relatie iets vervelends meegemaakt, zoals ontrouw of een heftige ruzie en hoort jezelf als een kapotte langspeelplaat je verhaal herhalen. Zelfs ‘s nachts lig je er wakker van. Je weet dat het denken erover niets oplost en tegelijkertijd blijft het maar terug komen. Je hebt al van alles geprobeerd om uit je verdriet te komen, van een stilteweek in Zuid Limburg tot een Mud race in Broek op Langedijk, maar niets helpt je. 
Zoek je hulp bij veel piekeren?

Pijnlijk en gespannen lijf

Je sleept je ‘s morgens net te laat uit bed, nadat de wekker drie keer heeft gesnoozed. Je hele lichaam voelt stram, strak, gespannen en je merkt weer die pijnlijke schouder en nek op. Je doet op wilskracht een halfslachtige poging om anderhalf zonnegroetje voor elkaar te krijgen, in de hoop dat je lijf weer soepel wordt. Je voelt hoe je zelfs je kaken op elkaar klemt, of je je nu verbeten uitspreekt of alles inslikt. Van binnen voel je je verdriet schreeuwen en het liefst zou je in je eentje naar een hutje op de hei bij Dwingelderveld verhuizen om het daar even lekker uit te gillen.
Terwijl je je versleten jeans en oude Snoopy trui aan trekt snauw je de kinderen toe dat ze op moeten schieten.
Lees hoe ik je kan helpen met ontspannen.

Stress

Gehaast ren je door de Jumbo om je boodschappen bij elkaar te schrapen. Je neemt jezelf voor om thuis, nadat je de spullen opgeborgen hebt, eerst even lekker in bad te gaan. Terwijl je wat van THE RITUAL OF HAPPY BUDDHA in het bad giet hoor je je kinderen op de achtergrond om je roepen omdat ze iets van je nodig hebben. Je stapt intern vloekend en met een onrustige buik in bad. Na vijf minuten besluit je om je toch maar weer af te drogen en te horen waar ze je hulp bij nodig hebben.
Een persoonlijk traject kan je helpen je rust te bewaren.

Coachingstraject

Een coachingstraject geeft je grip op je leven!

Resultaat van een coachingstraject

 • Je leert jouw gevoel en behoefte te herkennen en te verwoorden, zodat je ook krijgt wat je wilt
  Onder je frustratie dat je alles alleen moet doen, zit de behoefte om het huishouden samen te dragen. Je maakt dit kenbaar aan je gezin en geeft taken uit handen. Je komt uit het Silent Slave Syndrome.
 • Je zet jezelf op de eerste plaats, zonder je schuldig te voelen
  Je kunt op de bank liggen met een boek van Saskia Noort en een zak M&M’s onder handbereik. Zonder dat stemmetje op de achtergrond dat zegt dat suiker slecht voor je is en je de wc nog schoon moet maken.
 • Je hebt weer energie en voelt je levend
  Tussen de middag trek je even lekker de deur van je slaapkamer dicht om te luisteren naar een meditatie van The Honest Guys. Daarna fiets je met een glimlach op je gezicht naar de Jumbo om je boodschappen te halen.
 • Je maakt jezelf belangrijk
  Je begint de week met het inplannen van tijd voor jezelf, je ontspanning en plezier. De rest van de tijd besteed je aan andere dingen. Omdat je eerst de leuke dingen inplant ben je een leukere vrouw voor je omgeving.
 • Je vertrouwt op je intuïtie en gevoel
  Je herkent de signalen van je lichaam. Als de spanning in je kaken toeneemt weet je dat er iets intern gaande is en je op dat moment op wilskracht de dingen doet i.p.v. vanuit afstemming.

Hoe ziet een behandeling eruit?

 • In een kort gesprek vertel je waar je tegenaan loopt en aan wilt werken.
 • Liggend op de behandeltafel breng ik je via aanraking en woorden naar diepe ontspanning.
 • Via open vragen ervaar je wat het probleem/de situatie in je lichaam oproept aan gevoel.
 • Door wat er aan onbewuste informatie naar boven komt krijg je meer inzicht in de achtergronden.
 • Door vragen/suggesties vindt er, op een diepe laag, een verschuiving in je gevoel of overtuiging plaats.
 • We bespreken na. Je krijgt een kort schriftelijk verslag van de rode draad uit de sessie. Evt. maak ik een passende meditatie om de verschuiving thuis te verankeren of krijg je een huiswerkopdracht en informatie.

Tarief coachingstraject

€ 550,=
* In overleg mogelijk om in twee termijnen te betalen.

Inbegrepen:

 • Vijf behandelingen van ongeveer anderhalf uur, met tussenperiode van vaak drie weken
 • Een persoonlijke meditatie
 • Tussen de sessies door evt. een contactmoment per e-mail
 • Instructie video met oefening voor meer energie
 • Informatie over het Klaagverhaal met overzichtelijke lijsten met gevoelens en behoeften.

De ervaring leert dat de meeste vrouwen die ik begeleid vijf behandelingen nodig hebben om het vertrouwen in zichzelf te voelen zelfstandig verder te kunnen. Sommigen kiezen na het begeleidingstraject nog voor een borgingstraject van drie behandelingen om hun transformatie te bekrachtigen.

In het coachingstraject sporen we je ‘klacht’ op, datgene waar je over piekert, je gefrustreerd of machteloos over voelt en we verduidelijken je behoefte/verlangen. Hierdoor neem je de regie over je leven terug en haal je je eigen kracht naar boven. Als je dit eenmaal geleerd hebt, als je dit kunt, dan beheers je een belangrijke tool om de touwtjes zelf in handen te nemen. Om andere keuzes te maken en een blij, tevreden en ontspannen gevoel te hebben.

Ben je benieuwd hoe krachtig een Klaagverhaal voor je kan werken? Ik heb er een blog over geschreven: Van klacht naar kracht.

Proefbehandeling

Wil je eerst met mij kennismaken of voelen wat een behandeling voor je kan doen? Ben je nieuwsgierig hoe je de wijsheid van je fysiek en energetisch lichaam in kunt zetten om je balans en kracht te voelen? Maak dan een afspraak voor een proefbehandeling.

Coaching in corona tijd

Je kunt kiezen om in de praktijk te komen (met in achtneming van de richtlijnen van het RIVM) of het coachingstraject online te volgen. Ik heb positieve ervaring met online werken en het heeft zeker voordelen: het is ideaal als je niet fit bent, verder weg woont en reistijd wilt besparen of in het buitenland begeleiding zoekt.

Ervaringen van anderen

Ik heb nu een krachtig vertrouwen om mijn gevoel te volgen.

Loet is een ongelooflijk liefdevolle en invoelend mens. Ze voelt haarfijn aan wat nodig is in het moment. Het onderwuste volgen is naar mijn mening een vak apart. In de sessies laat ze sterk naar voren komen dat ze er totaal bij is. Ik ben enorm dankbaar voor de sessies die ik bij haar heb mogen ervaren. Het heeft mij in dieper contact gebracht met mijn essentie.

Het vertrouwen wat ik gekregen heb om mijn gevoel te volgen is enorm krachtig geworden. Ook het dichterbij komen bij mijn innerlijke vrouw is helderder en warmer geworden. Dit geeft me een veel completer gevoel over wie ik ben.

Positief: Communicatie, Kwaliteit, Professionaliteit

Rosa geeft review over praktijk eb en vLoet
Rosa, ademcoach

Inzicht in verschillende patronen en vastzittende emoties.

Ik heb een heel waardevol traject gevolgd bij Loet, het heeft mij vele inzichten gegeven in verschillende patronen en vastzittende emoties.

Loet heeft mij hier met een warme en oordeelvrije energie door heen begeleid.

Ik zal het iedereen aanbevelen die een stapje dichter bij zichzelf wil komen.

Lotte over praktijk eb en vLoet
Lotte, woonbegeleider

Blokkades leren oplossen geeft ruimte.

Al een tijdje volgde ik Loet via Facebook. Wat klonk het goed wat ze deed, zou het ook iets voor mij zijn? Omdat ik Loet al kende was ik een beetje bang om een afspraak te maken. Door een actie mocht ik een sessie ervaren! Wat was dat een fijne ervaring! Niets van mijn van te voren bedachte belemmeringen waren een belemmering. Deze stap had ik eerder moeten nemen! Loet is een rustige lieve vrouw waarbij ik mij heel erg op mijn gemak voel. Daarnaast heeft ze zeker verstand van zaken, ze weet wat ze doet! Om op tafel te liggen is bijzonder. Je bent erbij maar voelt zoveel meer dan normaal, een extra dimensie wordt aangesproken. En wat is het fijn dat je leert om blokkades op te lossen. Blokkades waarvan je dacht dat ze bij het leven horen en je ermee moet leren omgaan blijken weg te kunnen! Wat een ruimte geeft dat!! Door met Loets hulp beter naar jezelf te luisteren en te voelen kom je erachter dat jezelf een keuze hebt en krijg je de kans en leer je om blokkades zelf op te lossen. Het is heel bijzonder om te ervaren wat je voelt op tafel, navertellen kan haast niet. Zelf ervaren is de beste optie, en zeker een aanrader!!

Karin over praktijk eb en vLoet
Karin, verpleegkundige