Geplaatst op

Authentiek jezelf zijn

Ontwikkeling en heling zijn twee aspecten die bijdragen aan authentiek jezelf zijn. Daarvoor heb je moed, eerlijkheid naar jezelf en nieuwsgierigheid nodig. Want wie haar problemen durft aan te kijken en dit proces in zichzelf aangaat, is onderweg naar werkelijk geluk volgens professor Stephen Joseph (opent in nieuw venster).

Weerstand als rem op geluk

‘Ik houd er niet van om aan mezelf te werken, ookal loop ik tegen meerdere dingen aan’, zei ze. 
Ze heeft een verlangen, maar haar overtuiging remt haar af en zorgt ervoor dat ze blijft waar ze is. Totdat ze té hard ergens tegenaan loopt en er misschien wel meer kapot is dan haar lief is.

Aan jezelf werken klinkt als een moeizaam en taai proces, waarbij je op wilskracht probeert dingen te veranderen. Waarbij je kunstjes leert en regels in acht moet nemen. Ik heb daar een andere kijk op.

Visie op persoonlijke groei

Volgens mij gaat het om jezelf te worden, om heel te worden. Dat gaat over jezelf durven aankijken vanuit nieuwsgierigheid en bestaat voor mij uit twee aspecten:

  • jezelf ont-wikkelen 
  • jezelf helen

Zodat je niet langer uit zelfbescherming om je heen slaat en je lief wegduwt. Met zere schouders rondloopt en alles zwaar voelt. Of leegte ervaart en je jezelf vult met alles waarvan je wel weet dat het niet goed voor je is. 

“Van jezelf houden en elkaar ondersteunen in het proces naar een authentiek persoon worden,
is misschien wel de grootste daad van moed.”
-Brené Brown-

Jezelf ont-wikkelen

Met ontwikkelen bedoel ik dat je allerlei beschermlaagjes ontdekt en afdoet, zodat je meer jezelf wordt en meer van jezelf aan de buitenwereld durft te laten zien. Je komt dichter bij je authenticiteit. Dat klinkt als een modern of new age woord, maar niets is minder waar.
Authenticiteit is een fundamentele behoefte van de mens. Want als je afgesneden bent van jezelf, van je onderbuikgevoel, van je intuïtie, dan overleefde je vroeger niet in de natuur. Dat zit diep ingebakken in ons systeem.
Ben je authentiek, dan is je denken en doen in een lijn en dan ben je trouw aan jezelf. Je komt echt over in je denken en in je gedrag waardoor je diepe verbinding met een ander aan kunt gaan. 

Jezelf helen

Gedurende ons leven raken we stukjes van onszelf kwijt. We komen van tijd tot tijd in onmachtssituaties. De ene keer erger dan de andere keer. Dat kan een ongeluk zijn, het kan zijn dat iemand iets onaardigs tegen je zegt of dat je iets niet doet of zegt uit angst voor afwijzing. 

Je hebt iets bevroren of onderdrukt in die situatie en daardoor heb je een stukje van jezelf achter gelaten. Dat deel onttrekt zich aan jouw zicht.

Feitelijk verlies je een stukje bewustzijn.

Het goede nieuws is dat je dat weer terug kunt halen. Je zorgt ervoor dat deze delen weer onderdeel van het geheel worden, van jou, en daardoor weer mee kunnen doen in je leven. 

Het is een soort tweede kans. 

Dat zorgt voor heling, zodat je compleet wordt en jezelf kunt zijn (video).

Innerlijke reis naar je oorsprong

Vanuit mijn onderwijs- en begeleidingsachtergrond voel ik een passie om vrouwen te ondersteunen om zich te ont-wikkelen en om te helen. Om authentiek jezelf te zijn,

omdat er krachtige en wijze vrouwen nodig zijn om de wereld een beetje mooier te maken. 

In een coachingstraject spring je over woorden heen naar delen die je vergeten bent. Ik neem je mee op een innerlijke reis om je eigen licht en kracht weer op te halen, zodat je meer van jezelf kunt laten zien. Je reist niet alleen, we doen het samen.

Ja, dat vergt moed en eerlijk naar jezelf zijn.

Maar ook plezier, verwondering en opluchting geven de vrouwen in mijn praktijk aan. Je krijgt er rust, ontspanning en vreugde voor terug. Want heling geeft grip op je gedrag en je leven. Ben jij nieuwsgierig wat zo’n innerlijke reis voor jou kan betekenen? Hoe authentiek jezelf zijn leidt naar meer geluk?

Vraag dan gratis een proefbehandeling aan. 

Wees welkom, online of in de praktijk.